post id: 4849
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4849
 
Aktuellt

Terry Evans är en bedragare

Aftonbladet granskade den 30 november ett “medium” som säger sig kunna tala med döda. För att peka i publiken och ropa efter Sveriges 10 vanligaste förnamn tjänar Evans 60 000 kr per kväll. Att ta betalt för något man inte kan leverera skulle i nästan alla andra fall kallas för bedrägeri. Om du lämnar på kemtvätt och hittar fläckar på skjortan eller lämnar in bilen för reparation och får den tillbaka i orört skick med lite tröstande ord om att bilen “mår bättre nu” så skulle varje rationellt sinnad människa vända sig till Allmänna Reklamationsnämnden.

Men inte Terry Evans vänner. Terry Evans kallar sig för medium i innebörden att han inte bara kan tala till de döda utan dessutom hör vad de svarar honom. Han har inte frågat Amelia Earhart var hon kraschade. Han har inte frågat Judas hur han dog. Han har inte frågat Lee Harvey Oswald hur han satte skottet som dödade JFK… eller vem som beordrade honom. Eller också tiger de döda om allt utom borttappade halsdukar och tröstande ord som till intet förpliktigar.

Det finns ett enkelt test Terry Evans kan göra som skulle utsudda alla tvivel. Testet heter “One Million Dollar Paranormal Challenge” och pengarna delas ut av James Randi Educational Foundation. Vi skeptiker älskar nämligen att övertygas om nya saker. Vi ifrågasätter våra övertygelser hela tiden och därför kallas vi skeptiker. Vetenskap och Folkbildnings testkommitté kan tillsammans med Evans komma fram till ett protokoll som kunde bekräfta hans paranormala förmåga en gång för alla och dessutom ge honom en miljon amerikanska dollar som tack för det enorma framsteg det vore för vetenskapen, för religionen, för själva den mänskliga situationen.

Kan ni föreställa er? Ett liv efter döden, helt säkert. Vetenskapligt visat med oberoende granskning … och 1 miljon dollar. Om man inte lockas av att utforska det okända och utveckla mänskligheten så kanske pengarna lockar istället.

Tyvärr kommer det inte att hända. Eftersom Terry Evans är en bedragare.

Per Edman, styrelseledamot i Vetenskap och Folkbildning
Veronica Gardell, skeptisk aktivist, medlem i Vetenskap och Folkbildning

38 responses to “Terry Evans är en bedragare

 1. Terry Evans har lite att vinna och mycket att förlora på Randis test. En miljon dollar tar ungefär 100 nätter att jobba ihop, och kunderna finns redan och behöver således inte mer bevis. De enda som efterfrågar bevis är vi som ändå inte är befintliga eller potentiella kunder.

 2. Mange; förvisso har du rätt där. men jag förstår inte varför inte Terry Evans knäpper alla skeptiker på näsan med att göra en enkel test (han gör ju detta live bra många gånger på ett år utan problem).

  Tänk att vara den första i världshistorien som kan bevisa paranormala fenomens existens. Han skulle gå till historien och alla de pengar (inte bara Randis miljon dollar utan flera andra skeptiska föreningars prispengar som tillkommer samt alla enorma arvoden han skulle få som föreläsare runt om hela världen etc, etc) skulle han kunna använda till att sprida sin gåva till alla som vill ta emot.
  Klarar han en test skulle jag absolut vara en av dem.

  Men självklart önskar Terry Evans hellre harva runt på små teatrar i Sverige än att ge något till mänskligheten…

 3. På tal om Terry Evans måste jag dela med mig av ett klipp (och jag hoppas så många som möjligt delar med sig av detta klippet runt om på internet) där Terry Evans “uppträder” i tv och fiskar efter information. På klippet har text där han fiskar lagts på samt påpekande av hans grova missar och försök att täcka upp dessa. Det hinns med en hel delfiskande och ändå misslyckas Terry Evans totalt även om den stackars mamman försöker hjälpa Evans så gott det går.
  Det är ett ganska osmakligt klipp då en stackars fembarnsmor som förlorade tre av sina barn i tsunamin 2004 är Evans offer:

  http://www.youtube.com/watch?v=3InByO6qKsA

  1. Sättet ni visar att terry skulle vara en fake på är det sämsta jag har sett. Hur gammal är du egentligen?. Terry har själv varit hemma hos mig, och sakerna han sa till mig har jag inte ens sagt till min bästa vän, bara jag!. Han är ingen bluff!!!! Fatta för fan

   1. Det är lätt att bli bedragen, speciellt när det är känslor inblandat. Tydligen har du gått på det.

 4. Kan även rekommendera ett besök i loggen över alla som gjort ‘för-testet’ till $1 million challenge, och alla som ansökt om att få göra testet:

  http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=43

  Med transparens i åtanke så ligger där ALL kommunikation dom har och haft med ansökande.
  Plöjde igenom hela arkivet för några år sedan. Riktigt jävla läskig läsning som förmodligen kan få den mest hängivne ‘troende’ att fundera över sin syn på sakerna.

 5. Per,
  Hur kan du säga att Ni är skeptiker och samtidigt, utan vetenskapliga bevis, klargöra “Terry Evans är en bedragare.”? Du är ju med detta mer lik Terry Evans ??!!
  Enligt min uppfattning är ni snarare #-iga och inskränkta, men inte skeptiska.
  Skeptisk betyder sökare eller frågare…..

  1. Nu förstår jag inte riktigt hur du menar.

   Om jag påstår något för dig, är det då:
   1. mitt jobb att med tillräckligt starka argument för att jag har rätt innan du tror mig?
   eller
   2. måste du tro mig såvida du inte själv kan komma på några starka argument för att jag har fel?

   Oftast finns det ett tredje alternativ också, och det är att man skjuter upp bedömningen. Att man just nu inte accepterar eller förkastar det man hör. Men om det man får höra, om det jag berättar för dig, är så absurdt och strider mot så många saker som redan är självklara, som att döda människor skulle kunna tala, så är du helt i din rätt att omedelbart förkasta det jag säger medan du väntar på att jag kommer med riktigt bra argument som väger tyngre än allt det du redan vet.

   Det är just de vetenskapliga evidensen som visar att Terry Evans är en bedragare, och han har inte kommit med något bättre själv.

   Termen du söker är vetenskaplig skepticism.

 6. Ha har en förmåga och det finns många till som har det. Vadå är du avundsjuk för att du inte har ditt medvetande lika utvecklat som Terry?
  Du kan gå till skolan och utveckas i olika ämnen och detsamma kan du göra med medvetandet . Om han väljer att göra det så är det väl upp till honom. Eller tycker du att vi skall börja bränna dom som har den här förmågan som man gjorde förr och kallades för häxor tack vare okunskap och trångsynthet som du står för.

  1. Han har inte gjort det sannolikt.

   Har du märkt hur alla spöken han talar med har samma dåliga humor som han själv? Och har du märkt hur de börjar skämta precis när det blir svårt med frågorna och dags att gå vidare till nästa? Spåren i sanden är tydliga.

 7. Har Per Edman och Veronica Gardell någonsin träffat Terry Evans personligen för att kunna göra ovan anförda uttalanden? Som representanter för Vetenskap och fortbildning förväntar jag mig av författarna en seriös artikel, inget raljerande eller utspel av inroniskt slag. De förväntar sig “bevis”.
  Idag står vetenskapen inför många nya upptäckter. Det diskuteras “multiversum” istället för universum. Kvantfysiken och kvantmekaniken har inneburit att många gamla teorier har fått skakas ur sina dammiga burkar för att fyllas på med, ja, nya teorier. Ju mer vi lär oss, desto mer inser vi hur mycket det finns att upptäcka (det insåg Sokrates redan på sin tid).
  Galileo, ifrågasatt av sin samtid, menade själv att man skulle mäta det som mätas kan och göra det omätbara mätbart. Har vi rätt instrument för att mäta alla teorier på vetenskaplig basis för att kunna bevisa att det är något annat än just teorier. Av de inlägg jag läst så förstår jag att det är lätt att avfärda det man inte förstår, gärna genom att ironisera och förlöjliga. Ur en vetenskaplig synvinkel så ser jag inte att någon heller har lyckats bevisa att liv “inte” existerar efter döden. De bevisen skulle jag vara väldigt intresserad att ta del av i sådana fall. Det hade också gjort ert inlägg betydligt mer trovärdigt. Nu förefaller det mer att vara ett utspel på sandlådenivå där främsta syftet är att baktala en person, inte att på ett vetenskapligt sätt ta reda på fakta.
  Personligen har jag sett Terry Evans i aktion ett flertal gånger. Tilläggas kan att jag vid dessa möten inte betalat ett öre vilket då gör att man kan ifrågasätta hur mycket ekonomiskt intresse det finns. Evans bedriver ett företag där anställda ska ha ut sina löner och lokal ska betalas för. Vilket företag idag tar inte betalt?
  Det som har gjort de möten jag haft med Evans intressanta är det professionella förhållningssätt som jag har blivit bemött på. Evans har varit betydligt mer seriös än de läkare jag har mött på vårdcentralen, mer seriös än den löneansvarige på mitt arbete. Han har också förmåga att kombinera detta med en stor portion humor. Det är något som jag tyvärr inte kan tillskriva skribenterna ovan.
  Jag efterlyser ett undersökande förhållningssätt, vetenskapligt baserat men hänvisar det till andra kunniga och intresserade då Edman och Gardell kan fortsätta att leka i sandlådan och kasta sand på de andra barnen.

 8. Ergo,

  Extraordinära påståenden (som att kunna tala med döda) kräver extraordinära bevis.

  Galileo kunde bevisa sin hypotes. Det är bara att sätta igång.

  / Per

 9. Har läst en del försvar för Terry (bla Ergo Sum) som tar upp att Terry har anställda och måste betala löner osv Det är alltså ok att lura av folk pengar då?

  Ergo Sum med många flera använder ofta också att typ “det är så mycket vi inte vet än osv” och menar väl då att det kommer att visa sig att det går att kommunicera med döda (min tolkning) men det vimmlar av folk som påstår sig göra det redan, jag får inte ihop det…

  Tja jag får väl pusha “min” video med Terrys sittning här också då.

  Det har varit många reaktioner på den och man kan väl nämna att INGEN “troende” har nämnt mamman med ett enda ord Däremot har jag fått veta att jag svartmålar och hänger ut mm Terry av samtliga “troende”

  http://www.youtube.com/watch?v=3InByO6qKsA

 10. Att kalla Terry Evens för en bedragare är djupt omoraliskt och oansvarigt. Det är upp till de som träffar honom att ta de orden i sin mun, om de så önskar.

  Det finns vetenskapliga bevis nog för att det han gör kan vara fullt verkligt. Speciellt om man ser det tvärvetenskapligt i kombination med alla vittnesmål från runt om i världen. Problemet är att många som du ser subjektivt på vetenskapliga rön och väljer bort de som går emot den egna världsbilden. Finns många exempel på det. Jag kallar det för “Rationell Extremism”. En syn som paradoxalt nog är högst irrationell.

  Jag skulle inte ge så mycket för James Randi. Han är ingen vetenskapsman utan har redan en förutfattad mening vilket inte är till hans fördel. Vad jag vet har han dessutom nekat försök som vetenskapligt bevisar att man kan ha föraningar. Varför skulle man vilja ha med honom att göra när det redan finns bevis? Vad är hans motiv?

  Att det däremot finns många som inte har förmågan men utger sig för att ha den är en annan sak. Som sagt, det är upp till människor själv att bedöma. Inte av någon utomstående kvasivetenskaplig person som har ett personligt problem med den här frågan, om att tro eller inte tro.

  Extraordinära påståenden (som att man inte kan tala med döda) kräver extraordinära bevis. Så vilka bevis har du?

  1. Det är inte extraordinärt att påpeka att den som saknar strupe, andning, läppar, tunga och elektrisk aktivitet i hjärnan inte kan tala eftersom det skulle strida mot stora delar av den kända vetenskapen om vad tal är för något. Om man vill lansera eller försvara tanken att människor kan tala utan att vara i livet, får man alltså lov att styrka uppfattningen, eller bli misstrodd.

   Många saker skulle hypotetiskt kunna vara verkliga. Det är något helt annat än att säga att de är verkliga, och något helt annat igen än att ta betalt för att säga sig kunna leverera sådana saker som skulle kunna vara verkliga.

   Om du har specifika invändningar mot tester utförda eller inte utförda av JREF är det givetvis välkommet om du tar upp dem. Svepande påståenden om att ett eller annat test har nekats övertygar inte, men det är väl ganska typiskt.

  2. Pål Bergström skriver: “som har ett personligt problem med den här frågan, om att tro eller inte tro.”

   Då har du gravt missförstått vad skeptiker pratar om, när du påstår att de inte accepterar att man tror. Det är VETANDET (påståenden om att man vet saker) som man frågar efter och inte TRON. Om bara Terry Evans hållt sig till att det är något som han tror på, så vore saken biff, men tyvärr så påstår han saker och därmed lurar han folk.
   Det är alltid den, de som påstår sig veta saker först, som först skall bevisa att den har rätt.

   Terry Evans har bollen och han tycks ogilla det läget och beklagar sig över de frågor han får från skeptiker (tar bort inlägg på facebook t.ex) som om de frågorna är mobbing och gör ont. Om han vore så säker på sin sak så skulle han lugnt kunna förklara?

   Man kan inte ha en åsikt om data, fakta. De är vad de är. Kunskap är alltså ingen värdering och kunskap kan förändras med att fler data kommer till eller att man omvärderar fakta för att fler data kan i vissa fall förändra ursprungsdata och får då byta namn t.ex.

   Slår vad om att påståendet om att *döda kan prata* kom före påståendet att *döda kan inte prata.* Och det sistnämnda brukar det finnas goda argument för, men det första har inte kunnat visas någonstans om man inte ska tro på bandinspelningarna där det fräser och brusar i bakgrunden och om man höjer volymen så väser något ljud otydligt fram något som kan tolkas som ord, skrik, rop och skratt. Konstigast av allt är att dom verkar prata engelska i vilket land de än spelar in i?! I alla fall översätts det otydliga väsandet till engelska. Nån gång tror jag att det.om försökte på italienska, men de som spelade in verkade tappa bort sig och började hux flux prata engelska igen. Man kan bli skeptisk för mindre s.a.s
   Jag nödgas tro på att det är språkförbistring som gör att en del människor slukar allt detta med att döda kan prata. De begriper helt enkelt inte skillnaden mellan orden: *tro*, *påstå* och *veta*. Skulle vara intressant med en undersökning om jag kan ha rätt i detta. Någon som känner sig manad? 😉

 11. a) att bevisa att något inte kan göras/finnas/hända
  eller
  b) att bevisa att någonting kan göras/finnas/hända

  Vilket är enklast, a el b ?

 12. Observera att seriös experimentell Psi-forskning förekommit under många år vid en rad ansedda universitet(t.ex vid Princeton,USA) Det finns en försvarlig mängd data
  som man har mkt svårt att förklara utifrån nuvarande teorifundament, de teoretiska
  förklaringsmodellerna blir spekulativa och de ord och begrepp som används vid kritik och totalt avfärdande rör sig om gammal folktro (i detta fall ´spöken´, ´andar´ osv)
  Ska vi tro att det hela rör sig om en regisserad bluff av alla medverkande (av ekon-
  omiska eller andra skäl), då åligger det att visa att detta utgör en enorm mängd vatten-
  täta konspirationer? Så varifrån kommer informationen till medierna där den inte
  kan förklaras med tidigare kännedom? Vanligt är att medierna får kroppsliga för-
  nimmelser, inre bilder och röster,känslor. Detta är inte alls detsamma som att säga
  att de döda “inte har några talorgan och därför inte kan prata med mediet” är en
  avgörande negativ kritik. Medier förklarar ofta att information bara dyker upp i deras medvetande,de vet inte hur, och att deras utsagor rör sig om tolkningar av det upplevda, som ju rimligen också kan bli fel.
  Om det rör sig om att mediet självt tror på förekomsten av ´andar´ eller ej,och/eller om detta utgör ett slags sätt att kommunicera till åhörare på något gripbart språk
  skulle man kanske vilja undersöka.
  Undertecknad bistår gärna med tips ang seriös litteratur på Psiområdet

 13. Jag har som lekman testat många medium i den forskning jag bedrivit själv.
  Jag har vid deltagande i seanser spelat dum för att inte av misstag ge mediumet någon hjälp.
  En seans med ett berömt kvinnligt medium blev så här för mig:
  Jag var alltså vid detta tillfälle en man i 50-årsåldern och jag kom oanmäld i en stad som jag inte bodde i. Det kvinnliga mediumet var också helt obekant för mig.
  När det råkade bli min tur ( vi var ca 20 personer där och alla hinner hon inte med ) så händerföljande:
  M: Jag ser mycket skog och en järnväg som går långt norrut. Jag hör namnet Johan Ludvig Runeberg så frågan blir “Du har något med Finland att göra, är du från Finland ?”
  Jag: Sitter naturligtvis och tiger samt ser fundersam ut för att testa henne.
  M: Jag vill att du svarar ja eller nej på frågan så att jag därmed får bekräftat om jag är i kontakt med rätt kanal.
  Jag: Finland stämmer. ( Till saken hör att jag kom till Sverige som 2-åring till mina svenska adoptivföräldrar så det hörs inte på mitt språk. Inte heller ser jag typiskt finländsk ut )
  M: Tack, då kan jag fortsätta. Jag hör också att du inte vet vem som är din biologiske far. Vill du verkligen veta vem han är eller skall jag fortsätta med annat.
  Jag: Jag vill veta vem han är.
  M: Då skall jag ställa frågan till min kontakt. ( Efter en stund kommer ett besked ) Tyvärr hör jag här att du inte får veta det eftersom din biologiske mor lever. Men vi kan gå vidare med annat. ( Min mor i Finland var vid det laget 86 år )
  Seansen fortsatte med sådant som berörde mig ytterst personligt som hade med min dåvarande omgivning att göra vilket jag inte nämner här.
  Min uppfattning blev att detta medium tillhörde de bättre jag varit med om.
  Allting stämde.
  Många tror att de bluffar så då säger jag “bra bluffat” men de bluffar inte !!! så mentalisterna och andra får tro vad de vill.
  I mina många tester har dock långt ifrån alla överraskat mig positivt. Det finns dock några seriösa som kan både höra och se sådant de inte borde kunna veta om mig och mina vänner samt mina anhöriga som antingen är döda eller levande. Det handlar inte om att bli spådd eller liknande. Däremot handlar det om konkreta personliga problem i nuet som de absolut inte kan läsa av hos mig vars lösningar de också har via deras kontakter som de kallar för hjälpare eller som ovan kanaler som består av röster och/eller bilder.
  Varför de inte ställer upp för vetenskapen har inte heller jag något bestämt svar på men jag har hört att de genom sina s.k.kanaler får höra att de skall låta bli för de har nämligen både bra och dåliga dagar i sitt utövande och en dålig dag i ettt experiment med vetenskapen vore förödande vilket tyvärr ändå redan har ägt rum och förblir som en varning för de övriga. Betr. Terry Evans har jag inte lyckats testat honom men att ha så stora seanser och ha en s.k. dålig dag är enligt min mening ojyst av honom. Han är nog en av dem som har en övertro på sig själv för en viss medialitet tycks han ha. Jag kan nämna att de typer av medium som jag imponerades mest av i mitt testande under en dryg 20-års period var de som tillhörde den spiritualistiska falangen med vidareutbildning via Ramsbergsgården. Dessa medium skall alltid ha en bisittare vid sin sida vid pågående seans som de väljer ut själv.

  Här är ett annat exempel på en lyckad seans med ett medium enligt ovan:
  Ett kvinnligt medium kom i kontakt med min döda farfar som var far till min svenska adoptivfar och det budskap han hade till sin son framförde jag alltså vidare till min adoptivfar som häpnade för det var nämligen sant. Hans far hade nämligen varit lärare och bad denna gång sin son om ursäkt för att han varit strängare mot honom än övriga elever i klassen. Han hälsade också att han ville bli en bättre lärare i sitt nya jordeliv när den dagen kommer.
  En icke ovanlig situation föregick själva budskapet ändå värd att nämna inträffade på seansen för när farfars namn nämndes inför gruppen framför mediumet så sade hon namnet Gerhard och även här avvaktade jag trots att övriga beskrivningar på honom stämde utom namnet. Han hette nämligen Bernhard. Fast min adoptivmor som satt i raden längst bak bredvid mig knuffade till mig och viskade att det måste vara till oss så bad jag henne om att tiga. Jag ville ju testa mediumet även här. Mediumet hade svårt för att gå, hon var över 80 år och föredrog att sitta kvar så hon höjde i stället rösten och sade:
  “Gerhard är kvar här och han måste få komma ut med sitt budskap till den det berör och det är till någon på sista raden”.” Jag kommer inte att gå ner till er så var snäll och ge er till känna”. Jag och min adoptivmor teg varvid mediumet kompletterade med ytterligare upppgifter som skulle förtydliga Bernhard och hon sade sedan. “Nu måste någon väl ändå känna igen honom “. Här tyckte jag det var dags att ge mig till känna vilket jag gjorde med följande ord: Det är min farfar men han heter Bernhard och inte Gerhard. Därefter kom farfars budskap via mediumet.
  Min forskning som lekman har även spelats in på band så jag har lyssnat av dem i efterhand och varit kritisk.
  Jag kan bara konstatera att Vetenskap och Folkbildning har det inte lätt som ändå försöker på sitt sätt att kunna bevisa dessa märkliga förmågor.
  Hur skulle det vara om någon i VoF, gärna S O Hansson tillsammans med någon kollega tog sig oanmälda till en seans hos en spiritualistisk förening men gärna flera ggr till dess att ni får uppleva något ytterst personligt som får er att verkligen fundera över vår tillvaro.
  Även jag bistår även här med tips om så behövs.

  Krister Grafström
  Sundsvall

 14. Måste skriva och säga att detta är mycket fascinerande läsning! Det är jättebra att ifrågasätta och att vara skeptiker! Det som berör mig är inte sakfrågan, huruvida Terry Evans är en bedragare eller inte. Det som verkligen tar tag i mig är hur elaka och bittra människor det finns! Jag är så tacksam för att ni inte ingår i min vänkrets! Jag diskuterar gärna med människor med olika åsikter om saker som rör vetenskap, livsåskådning m.m. Det brukar vara oerhört berikande så länge man kan bemöta varandra fridfullt och med respekt. Jag har lärt mig enormt mycket och växt som människa av att få ta del av andra människors åsikter och erfarenheter, vilket inte alltid betyder att vi överens.

 15. Krister, om du ska ta det där som bevis på att så kallader “medium” är äkta så borde du kika på vad tex Derren Brown gör, han får fram mkt mer information än sådär om personer han aldrig träffat och han gör det med cold reading… om nu hon det där påstådda mediumet är äkta så kan hon ju ta hem randis 1 miljon dollar

 16. Alla religioners förespråkare som säger sig ha kontakt med Gud och Jesus eller motsvarande – Kan man kalla dem för bedragare?

 17. “Tyvärr kommer det inte att hända. Eftersom Terry Evans är en bedragare.” Wow, vilken bevisföring. Heja heja.

 18. Det vore bra om han kunde tala om vem som mördade Olof Palme. Fast det har han naturligtvis gjort med den förmågan han har…….eller?

 19. Tror att mediumet manade, manipulerade genom sitt tjatande om att träda fram, så att du inte skulle få tänka i fred. Och det är svårt när de använder sig av cold reading.. Skulle nångång ett äkta medium komma så har alla de här fejkade typerna förstört , så att beviskraven är sänkta till minus zero. Och de skulle väl trolla bort äkta varan och göra allt för att hindra denne för att själva få fortsätta håva in pengar. Hoppas att Randis miljon går till en äkta häxa om det nu finns någon?:-)

 20. Vilket skitsnack..Terry har hjälpt mej å min familj så mycket utan att kräva en krona i betalning..han åkte in till usö flera veckor för att hjälpa mej å min familj..han kunde säga saker om min döda dotter som ingen annan kunde veta..jag tycker synd om dom som inte vill tro

 21. Efter att ha läst allt om alla på den här sidan ang. om Terry Evans är en bedragare eller inte har jag kommit fram till denna slutsats : Per Edman och Veronica Gardell ÄR BEDRAGARNA. punkt slut….!

 22. Har läst många sånna här sidor. att känslor är iblandade: kanske! Men en skillnad spå folk privat eller sittning med stor publik- hur mycket energier är inte det. finns bra o dåliga människor. Jag är både troende och skeptisk. Tror inte på vad som helst. känner medium och ateister. säger så här träffat både bluff och äkta. där dem kunnat beskriva hur någon dog, och personlig budskap- inte som din mormor baka bullar utan ett minne som hon o jag delade tex. el något medium som sa 10 år innan vilket år månad jag skulle bli gravid. eller ett medium som såg studier utomlands och abort jag inte ens trodde på. Min mor blev spådd som är katolik 1 gång allt stämde. Hon prata ej om tid. spådde folk i kriget. hon sa hur min mor skulle bo, vilka människor ( ej vem hon skulle välja) vem som älska henne, jobb, barn, kön på barn. allt stämde även min mor ej trodde på det. Tur – gissning i så fall har vissa tur väldigt ofta kunna dela så personliga. ett medium- sa var jag hade ont- vart de kom ifrån- vad jag kunde göra åt det. så ibland blir man förvånad. Träffar du rätt medium- kan du bli förvånad. Terry tvingar ingen tro på han. De är hans inkomst. inget säger han är perfekt- har rätt jämt. gör han inte bluff. och sedan ha tid vägleda alla ge mirakel detaljer till stor publik? hur tänker folk. sedan så kan folk vilja ha wow- höra de dem vill- vänta sig mirakel- medium är människor. sedan vissa saker kan komma längre fram som man inte förstår nu- medium kan misstolka budskap eftersom de inte som prata med människor utan de är på en annan frekvens. Att Terrys spöken har samma humor är de konstigt? om allt som händer har med hans energi o göra guider/ spöken som matchar han i hans frekvens . från hans perspektiv. Resultatet är de viktiga ändå. Vi får budskap så vi förstår. detta betyder heller ej Terry är bluff. han tjänar massa pengar! kändisar då finns duktiga / mindre duktiga. folk som aldrig jobbat tjänar massa att sälja tex något på e Bay? gör de oss rätten att döma. viss del av pengar går till skatt. viss del av pengar till löner. Hade ni varit han haft medium som jobb hade ni gjort det billigt ? de svårt jobba heltid och lägga så mycket tid som medium typ gratis? bara för folk tror de är bluff? . Tar mycket energi att hjälpa folk med problem o sorger. En psykolog tjänar några hundra i timmen om inte 1000 kr ibland. där säger man inget. Alla medium jobbar olika .vissa spår framtid andra utbildade coacher / KBT även psykologer. så de jobbar inte alltid bara med medialitet. de hjälper människor att förändra sin situation. Innan man dömer så bra va insatt. vad man väljer o tro upp till var o en. innan man kallar bluff tycker ja alla som väglett sig kan bevisa att de han sagt är allt hitta på.

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning