Styrelsen kan nås via riksstyrelsen@vof.se.

 

Ordförande
ordforande@vof.se
webmaster@vof.se
Pontus Böckman
pontus.bockman@vof.se
Malmö. Född 1964. Civilekonom. Ledamot i VoF Skåne samt co-host i den engelskspråkiga podcasten theESP (the European Skeptic Podcast). Ledamot i ECSO, the European Council of Skeptical Organisations
Vice ordförande Lina Tebbla
lina.tebbla@vof.se
Malmö. Född 1981. M.Sc. Jobbar som produktchef på Wieslab Diagnostic Services,  älskar att läsa publikationer om neuroimmunologi, neurologi och autoimmunitet, diskutera immunförsvaret, lösa problem på labbet och dricka stora mängder kaffe. Trivs bra i Norrbottens inland och umgås gärna vid elden eller med renar. Ordförande för VoF Skåne och mamma till två gulliganer.
Sekreterare Lotten Kalenius
lotten.kalenius@vof.se
Stockholm. Född 1988. Uppvuxen i Norrköping. Digital nomad med huvudstaden som hemmabas. Har en fil. kand. i kulturvetenskap och har god arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Driver egen firma inom IT, fintech och administration. För protokoll vid riksstyrelsens möten och har gjort översättningsarbeten, bland annat Handbok i debunkning 2020.
Kassör
kassor@vof.se
Staffan Lückander
staffan.luckander@vof.se
Varberg. Född 1969. Legitimerad sjuksköterska och arbetar med informationssystem, hälsoinformatik och e-hälsa inom Region Halland. Han producerar även elektronisk musik. Redaktör för VoF:s Youtube-kanal samt ledamot i VoF Göteborg.
Ledamot Kristina Almby
kristina.almby@vof.se
Uppsala. Född 1985. ST-läkare vid Akademiska sjukhuset inom endokrinologi och doktorand med forskningsfokus på hormonella förändringar vid överviktskirurgi. Kristina är nybliven mamma, trädgårdsentusiast och förkovrar sig helst via pratradio och ljudböcker. Vid sidan av detta är Kristina också moderator i VoFs Facebookgrupp.
Ledamot Cecilia Baldén-Lembke
cecilia.balden-lembke@vof.se
Lund. Född 1975. Har huvudsakligen studerat och arbetat med
statistik samt databaser på bibliotek. Glidit in mer och mer på matematikstudier också. Har under åren haft stor engagemang i att ta reda på vilka modeller och förklaringar som fungerar bäst för att vägleda oss i verkligheten. Säger ja till jazzfusion och blues.
Ledamot Dan Katz
dan.katz@vof.se
Stockholm. Född 1955. Legitimerad psykolog, psykoterapeut och universitetsutbildad terapihandledare. Har också en amerikansk musikskoleexamen.  Författare till den internationellt uppmärksammade populärpsykologiska boken Ödlan i huvudet. Medlem i VoF:s riksstyrelse sedan 2015. Förekommer ibland i massmedia som psykologisk expert. På fritiden spelar Dan gitarr och tennis samt försöker uppfostra sin mellanpudel Midas.
Ledamot Dan Larhammar
dan.larhammar@vof.se
Uppsala. Född 1956. Professor i molekylär cellbiologi vid medicinska fakulteten, Uppsala universitet. Forskar inom neurobiologi, farmakologi och evolution. Medlem i VoF sedan 1992. Tidigare ledamot i styrelsen 1997-2018, ordförande 1998-2004. Medgrundare av Uppsalas lokalavdelning 2010 och ledamot i dess styrelse. Specialintressen: alternativmedicin, vaccinmotstånd, parapsykologi och kreationism.
Ledamot Per Johan Råsmark
per-johan.rasmark@vof.se
Uppsala. Född 1975. Sedan 2004 fil.dr i fysikalisk kemi, men är för de flesta mer känd som mentalist och trollkarl. Genom sina kunskaper i hur man manipulerar människors tankar, upplevelser och minnen har Per Johan genom åren underhållit och förundrat människor i diverse olika sammanhang, såsom föreställningar, på TV och i VoF:s monter på Bokmässan.
Ledamot Wolfgang Schröder
wolfgang.schroder@vof.se
Smålänning som sedan 2002 bor i Umeå. Född 1958. Professor i Biokemi som forskar på proteiner involverade i fotosyntesen och har dessutom varit studierektor vid Kemiska Institutionen. Speciellt intresserad av frågor som rör Eko trender och GMO. På fritiden geocachar Wolfgang eller fixar med sitt Tanganyika-akvarium.
Ledamot Anna Wallman
anna.wallman@vof.se
Göteborg. Född 1975. Arbetar som högstadielärare i matematik och NO-ämnen. Brinner för att lära sig nya saker. Är också sekreterare i Masthugget Majornas scoutkår och medlem i styrelsen för VoF Göteborg.

 

Vetenskap och Folkbildning