post id: 4882
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4882
  
Aktuellt

VoF i Pride

För en vecka sedan deltog föreningen Vetenskap och Folkbildning tillsammans med Humanisterna och Unga Humanister i Pride-paraden. VoF hade också tre arrangemang under Pride-veckan. Dessa filmades och kommer att läggas upp på föreningens youtube-kanal.

Styrelseledamoten Maria Berglund deltog i en paneldebatt samordnad med skepchick.se under rubriken “Vetenskap <3 Feminism". Ämnen som diskuterades var bland annat genusforskning, hur man kan basera den feministiska diskussionen på tillgängliga fakta ur verkligheten och vetenskapliga principer.

Maria Berglund höll även ett föredrag under veckan om pseudovetenskap som förtryckarmedel mot homosexuella. "Allt ifrån aversionsterapi med elchocker, heterofierande psykoanalys och "reparativ" religiös könsrollstuktan har använts inom psykologin och psykiatrin, ofta med tragiska resultat." Föredraget var så välbesökt att alla som kommit för att lyssna tyvärr inte fick plats! Vi hoppas att dom intresserade som fick vända i dörren hittar till youtube.

Ett tredje arrangemang var "Låna en Forskare" där Hanno Essén, Sven Ove Hansson, Christine Öberg och Maria Berglund ställde upp och lät sig lånas ut till besökare som hade funderingar kring frågor om HBTQ-relaterad vetenskap och pseudovetenskap.

Paraden var förstås riktigt kul och vi blev glatt påhejade av bland annat Beppe från Hjärnkontoret (Årets Folkbildare 2011) som kilade fram och vinkade till oss på Birger Jarlsgatan.

Föreningens deltagande i Pride kan summeras som mycket trevligt och givande. Vi ser redan fram emot nästa år. Ett stort tack från styrelsen till er som arrangerade, hjälpte till, och deltog för att detta skulle bli av!

När filmerna är uppe så länkar vi till dom från bloggen. Tills dess kan ni njuta av några bilder från paraden!

Ett gäng skeptiska aktivister och styrelseledamöter

3 responses to “VoF i Pride

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning