post id: 11019
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=11019
  
Aktuellt

Säg hej till nya riksstyrelsen!

Förra helgen hölls som sagt riksföreningens årsmöte. Den här gången var det dags för Malmös lokalavdelning att arrangera kalaset och det gjorde de med bravur! Undertecknad sorterar fortfarande intrycken från alla föredrag, diskussioner och samtal, och jag ler och myser med fina minnen en hel vecka senare. Helgen blev en riktigt trevlig belöning för oss alla som arbetar hårt och gärna, men ändå oavlönat, för föreningen. Man blir tankad med ny inspiration och energi för att fortsätta jobba. Det kommande verksamhetsåret ser ut att bli riktigt spännande! Det har skett en hel del förändringar som garanterat kommer att märkas. Det här ska bli kul!

Skål Peter Olausson! Göteborgare, född 1971. Utbildad inom datalingvistik & arbetar som författare & webbmaster. Har varit aktiv inom VoF Göteborg under lång tid, både som aktivist, ledamot & som ordförande. Ledamot & vice ordförande i VoF riks sedan 2016
Skål Peter Olausson!
Göteborgare, född 1971. Utbildad inom datalingvistik och arbetar som författare och webbmaster. Har varit aktiv inom VoF Göteborg under lång tid, både som aktivist, ledamot och som ordförande. Ledamot och vice ordförande i VoF riks sedan 2016. Peter är dessutom redaktör för Folkvett!

Den mest uppenbara förändringen är att vi har en ny ordförande! Linda Strand Lundberg har tagit plats som vanlig ledamot efter tre fantastiska år på ordförandeposten. Den nya kaptenen är någon jag tror att ni alla känner igen: Peter Olausson!

Peter är ju något av en kändis till och med utanför skeptikerrörelsen. Ni har säkert precis som jag stött på hans böcker i hyllorna hemma hos släkt och vänner. Människor som inte alls nödvändigtvis har något intresse av VoF har ändå intresse för faktoider. Nu har Peter lämnat ordförandeposten i VoF:s mest aktiva lokalavdelning (till Karin Noomi Karlsson, föreningens alldeles egna Quintillianus) för att röra om i riksgrytan istället. Det blir fusion mellan olika aktivistkulturer! Göteborgarna hörs alltid lite mer, syns mest hela tiden och provocerar den alternativa världen nästan på daglig basis. Det som länge präglat riksorganisationen är ju en lite mer artig och akademisk kultur. Kommer förändringens vindar att blåsa hatten av oss? Undertecknad uppskattar iallafall lite vind i håret!

Vi har dessutom två roliga nytillskott i styrelsen: Lina Hedman från Malmös lokalavdelning och Mattias Öhman från Uppsala! Ni som inte redan känner till Lina kommer snart att göra det. Det kan jag nästan lova då hon är sällsynt rak, rapp och driven. Mattias är ett nygammalt tillskott som kommer tillbaka. Han har varit ledamot i riks förut och de som varit aktiva på föreningens forum känner honom under namnet SuperDupe.

Nu lutar vi i valberedningen oss tillbaka en stund och ser vad det här nya receptet kan åstadkomma för kul. Lycka till!

Presentationer

Linda HedmanLina Hedman, Malmö. Född 1981.
Anställd som biomedicinare på Wieslab inom diagnostik­avdelningen. Jobbar med att analysera prover från hela världen för att ge understöd åt diagnosticerings­processen för läkare. Ledamot i VoF Skåne.

Lina har jobbat flera år med flyktinghjälp. Hon sitter även i styrelsen för Brightful, ett nätverk för att vidga ungdomars fysiska och psykologiska miljö.

 

Mattias ÖhmanMattias Öhman, Uppsala. Född 1982.
Disputerad nationalekonom och anställd som forskare på Nationalekonomiska institutionen vid Uppsala universitet. Intresserad av hur man kan studera kausala effekter inom samhällsvetenskapen, särskilt med hjälp av naturliga experiment.

Mattias var ledamot i VoF riks 2006-2007 och har engagerat sig som valberedare. Han har även varit administratör och moderator på föreningens gamla forum där han går under namnet SuperDupe.

 

De närvarande från nya riksstyrelsen vid årsmötet 25 mars 2017. Adrian Lozano, Linda Hedman, Karin Karlsson, Peter Olausson, Eva Daskalaki, Dan Katz och Pontus Böckman.
De närvarande från nya riksstyrelsen vid årsmötet 25 mars 2017. Från vänster: Adrian Lozano, Linda Hedman, Karin Karlsson, Peter Olausson, Eva Daskalaki, Dan Katz och Pontus Böckman.

 

Vetenskap och Folkbildning