post id: 9169
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=9169
  
Aktuellt

Mail till Kristna Värdepartiet om pseudovetenskap inom partiet

Källa: KvP
Källa: KvP

Nedanstående mail har idag lördag 9 augusti skickats till Kristna Värdepartiet

Hej Kristna Värdepartiet,

För ett par veckor sedan såg jag att ni motsatte er genusvetenskap,vilket gjorde mig förvånad. Jag hade fått för mig att acceptansen för pseudovetenskap var stor inom ert parti, men jag insåg att jag missbedömt er totalt! Jag läste på lite mer och såg att ni motsatte er att barn utsattes för vad ni kallar för “ovetenskapliga genusexperiment”.

Jag undrar nu vilka åtgärder ni kommer vidta mot de personer inom er parti som vurmar för pseudovetenskap? Ni har ju som bekant en person i partiledningen som både i sin yrkesroll och offentligt försvarat pseudovetenskapen Intelligent Design.

I fredags såg jag också att Johannes Axelsson kandiderar som riksdagskandidat för ert parti. Axelsson är känd för sin vurm för farlig pseudovetenskap, närmare besämt kreationism. Då han utsatt sina elever för denna fruktansvärda form av pseudovetenskap har han blivit anmäld vid flera tillfällen till skolinspektionen.

Jag undrar nu vilka åtgärder ni kommer att vidta mot Axelsson?

Om ni inte kommer vidta åtgärder så undrar jag hur er kritik mot genusvetenskap men acceptans för andra, allvarligare former av pseudovetenskap går ihop med kristna värderingar (tänker då på att låta den som är utan synd kasta första stenen, att se bjälken i sitt eget öga först etc)?

För ett tag sedan länkade ni till ett blogginlägg där en av era grundare utifrån en undermålig studie försökte påstå att abort skulle döda 250 kvinnor varje år. Påståendet var helt fel, vilket bemöts i det här, visserligen väldigt, väldigt otrevligt skrivna blogginlägget (igen, ledsen för tonen): http://detartrams.blogspot.se/2014/05/kristna-abortmotstandares-rovfodda.html

Eftersom ni bryr er om vetenskap kan det vara bra att twittra ut en rättelse!

 

Med vänlig hälsning,
Christine Öberg
Disputerad molekylärbiolog och styrelseledamot i Vetenskap och Folkbildning

 

Ps. I den här artikeln http://www.kristnavardepartiet.se/artiklar/bemotande_om_homoadoption.html, refererar ni till Regnerus undermåliga studie som ju utgör ett skräckexempel på dålig vetenskap. Varför gör ni det? Jag har frågat er på twitter flera gånger utan att ha fått svar.

One response to “Mail till Kristna Värdepartiet om pseudovetenskap inom partiet

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning