post id: 7247
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=7247
 
Aktuellt

Konsten att ha fel

“En av de svåraste sakerna att göra är att erkänna när man har haft fel. Detta är på grund av smärtan man känner när ens stolthet såras. Men som tur är så försvinner den här känslan gradvis varje gång man gör det, och för mig kan jag gott erkänna att den känslan nästan är helt borta, och jag nu mest känner mig glad att jag lärt mig något nytt och därmed har mindre fel än innan. Och detta är till stor del tack vare er, som gett mig en hel del övning. Så jag vill tacka er för varje gång ni rättat mig när jag haft fel, och ber er ödmjukt att fortsätta.”

Lauri Markkula den 19 augusti 2013 i Facebook-gruppen Vetenskap och Folkbildning (VoF)

2 responses to “Konsten att ha fel

 1. Viljan att rätta sina fel är en bra egenskap. Jag hoppas att den finns hos VoF.

  Förvillarpriset har tilldelats bl. a. Annika Dahlkvist och Stockholmsinitiativet.
  Annika Dahlkvist framstår nu som föregångare inte bara vid viktreducering utan också inom diabetesvården. LCHF sänker blodsockerhalten. Det har gjorts ett antal minder studier som visar detta, och ledande forskare vill göra en stor studie för ca 100 miljoner kronor. “Eftersom resultaten med LCHF hittills är så lovande får man igen pengarna om det fungerar som vi tror. Och eftersom diabetesmedicinen är hormonpreparat så minskar cancerrisken om medicineringen kan minska eller helt upphöra”.
  Det är dags för VoF att ta tillbaka förvillarpriset, eller ännu hellre: ge henne Upplysningspriset.

  Utvecklingen inom klimatet har inte gått IPCC:s et al väg. Samtliga prognoser från nittiotalets slut har slagit fel. Stockholmsinitiativet och dess blogg Klimatupplysningen har oförtrutet berättat vad som händer och sker. Den etablerade “forskningen” hänvisar till att ” Världens vetenskapsakademier står enade i beskrivningen av hur mänskliga utsläpp orsakar de betydande klimatförändringar som uppmäts runtom världen och hur dessa förändringar kommer att fortsätta om ingenting görs.” Men att samtliga prognoser slagit fel förtäljer man inte. Det får man läsa om på Klimatupplysningen. Det är dags att VoF tar tillbaka förvillarpriset eller ännu hellre ger Stockholmsinitiativet Upplysningspriset. Gärna tillsammans med Annika Dahlkvist.

  1. Lasse: du har tydligen inte förstått varför Annika Dahlqvist fick utmärkelsen – dina argument har inte vad jag kan se något med utmärkelsen att göra.

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning