post id: 4850
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4850
  
Aktuellt, Årets folkbildare, Årets förvillare

Hjärnkontoret Årets folkbildare 2011

Till Årets folkbildare 2011 utses redaktionen för SVT:s barnprogram Hjärnkontoret för sin utmärkta vetenskapsbevakning riktad till barn.

Hjärnkontoret har visats i 16 år (start i januari 1995) och har därmed bidragit till att fostra hela dagens generation av studenter och unga forskare vid landets högskolor. Tack vare sin tilltalande form och sin lämpliga sändningstid i SVT når Hjärnkontoret ut till barn med alla slags bakgrund och kan därmed bredda och demokratisera rekryteringen av framtidens forskare. Därtill ökar programmet kunskapen om och uppskattningen för vetenskap bland allmänheten i stort.

Utmärkelsen Årets folkbildare är förenad med ett penningpris på 25 000 kr.

Hedersomnämnande går därutöver till följande för deras skickliga och hängivna folkbildningsarbete: vetenskapsjournalisten Karin Bojs (verksam i Dagens Nyheter) och redaktionen för Skeptikerpodden (ett av landets populäraste poddradioprogram alla kategorier).

7 responses to “Hjärnkontoret Årets folkbildare 2011

  1. Ibland är det denna typ av utmärkelser som krävs för att hjälpa till att fokusera på rätt saker i en värld full av information.

  2. Vi sitter också som klistrade hemma. Och låt mig säga att den härliga personligheten Beppe är i mina ögon den bästa programledaren hittills. Tack SVT för ett superbt program!

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning