post id: 11148
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=11148
 
Aktuellt

VoF på West Pride 2017

Karin Noomi Karlsson (ordförande VoF Göteborg) med Xzenu Cronström Beskow (VoF Göteborg) och Peter Olausson (ordförande VoF). I bakgrunden Lars Torstensson, Humanisterna Väst.
Karin Noomi Karlsson (ordförande VoF Göteborg) med Xzenu Cronström Beskow (VoF Göteborg) och Peter Olausson (ordförande VoF). I bakgrunden Lars Torstensson, Humanisterna Väst.

VoF Göteborg deltog även i årets West Pride, med såväl föredrag som paraderande. Veckan inleddes storstilat med en Nationalaftonspub på Haket där Atalanta Ort höll en välbesökt föreläsning om trans som en tjuvstart på firandet. Atalanta hjälpte till att reda ut de olika begrepp som används inom transvärlden och nämnde även en del om FPES, föreningen för transpersoner som har funnits i Sverige sedan 1966.
Sociologen Xzenu Cronström Beskow höll en föreläsning den 7 juni med titeln ”Att förhålla sig kritiskt till identitet och auktoritet” där VoF och Humniasternas HBTQ-nätverk stod som värdar. Här bjöds det på en snabbkurs i perspektiv på identitet, auktoritet och kritiskt tänkande.
Dessutom var det fullmåne den 9 och därmed månpub på Haket, som sig bör. Månpuben drog ett tiotal deltagare som fick sin månatliga chans att diskutera vetenskap och skepticism under delvis oordnade former.
Regnbågsparaden den 10 var den största hittills i West Prides historia. Enligt Polisen var det 16000 personer som deltog i marschen från Operan till Götaplatsen och VoF gick tillsammans med Humanisterna för att visa sitt stöd.

Vetenskap och Folkbildning
Added to cart.

SHOPPING CART

×

Cart is empty

  Loading...
  Back to cart

  CHECKOUT

  Please complete your shipping and payment details below.

  Shipping & Billing Information

  Payment Information


  OR

  Thanks for your order!

  We just sent your receipt to your email address, and your items will be on their way shortly.

  Oops, payment failed.

  It looks like your order could not be paid at this time. Please try again or try a different card.

  Powered by WP Stripe Cart.