post id: 24589
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=24589
  
Aktuellt

VoF lägger ner verksamheten!

Föreningen behövs inte längre

I ett unikt uttalande meddelar Vetenskap och Folkbildnings styrelse idag att man avvecklar sin verksamhet.

En del fortfarande skeptiska

En AI-förstärkt bild av Bigfoot
En AI-förstärkt bild av Bigfoot

Inte alla håller med om för­ening­ens slut­satser. Från Oregon, USA, meddelar signaturen ”Bigfoot” att det visst finns personer kvar som tvivlar på hans icke-existens, även om andelen bland befolkningen är i det närmaste homeopatisk.
– Det är inte så att bilderna på mig alltid är suddiga därför att jag inte ser ut så, meddelar han något kryptisk.

Inte Benny
Inte Benny

– Det här kom oväntat och var inget jag förutsåg, säger Nostradamus via mediet Benny Rosenqvist, som tillägger att det hela låter som rent nonsens.

Inte en sked böjd av inte Geller
En icke-sked som inte böjts av Uri Geller

Även Uri Geller har hört av sig via skedo­gram:
– Jag kräver att VoF fortsätter att inte ta mig på allvar, precis som de har gjort sedan 1982.

Efter decennier av hårt arbete finns till slut inga pseudo­vetenskapliga alternativ­behandlingar, miss­uppfattningar eller fake news kvar att vederlägga. Tidigare fanns det folk som trodde att mass­vaccinering var ett sätt för Big Pharma att kontrollera världs­befolkningen, att 5G orsakade sjukdomar som bara kunde botas med D-vitamin och kolloidalt silver, att antroposofiska tinkturer fungerade och andra esoteriska märkligheter. Så är inte längre fallet, allt enligt en undersökning utförd av opinionsföretaget Medium.

Godtrogenhet i Sverige
Godtrogenhet i Sverige

Styrelsen förklarar att det sedan länge har varit föreningens uttalade syfte att göra sig själv överflödig. Målet har varit en värld där alla tänker logiskt och rationellt, där det är en självklarhet att på ett sunt sätt ifrågasätta tvivelaktiga påståenden och där ingen skulle få för sig dela ett inlägg utan att ha läst det först.

Målet är nått

Vi är nu där, menar styrelsen: Källkritik är en självklarhet, alternativ så kallad ”medicin” avfärdas av alla som det nonsens det är, och orimliga konspirations­teorier är ett fenomen från en svunnen tid.

”Vi har lyckats” – världen är äntligen helt rationell

– Vi har lyckats helt enkelt, säger VoFs ordförande Inge T Vivel i en kommentar. Vi har till slut uppnått allt vi föresatte oss att åstadkomma: en helt rationell och vettig värld.

Vad blir då nästa mål för den avgående och alltså siste ordföranden i VoF?

– Jag tänker ta mig en välförtjänt semester, blir svaret. Pusta ut lite och ta det lugnt. Så småningom kanske jag åter tar upp min gamla hobby att övertala alla att sluta skriva sina kommen­tarer online med enbart versaler.

Vi önskar honom lycka till.

3 responses to “VoF lägger ner verksamheten!

  1. Puh, när man som läromedelsförfattare letade efter en undersökning ni gjort om hur stora andelar det är som tror på övernaturliga fenomen och i samband med besöket på er hemsida ser att “ni lägger ner verksamheten” satte jag kaffet i halsen. Det är ju den 4 april idag och första april-skämten är redan bortglömda. Som tur är såg jag sedan datumet på er publicering. Ni behövs mer än någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vetenskap och Folkbildning