post id: 4878
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4878
  
Aktuellt

VoF i Pride!

Nu börjar Stockholm Pride närma sig, och detta blir det första år som VoF officiellt kommer att delta. Missa inte!

Vi kommer att ha följande programpunkter i Pride House:
Onsdag 1/8 – Häng med en forskare 15.00 – 18.00 Konferensrum 1
“Vill du fråga en psykolog vad som driver människor till att bli homofober, pumpa en en neuroforskare på information om vad som händer i huvudet när man blir kär eller kolla med en läkare hur en könskorrigering egentligen går till? Låna en HBTQ-kunnig forskare av oss för ett litet vetenskapssnack!”

Onsdag 1/8 – Elchocker, Oidipus och Gud – psykologisk pseudovetenskap 13:15–14:00 Bandlerrummet
“Genom historien har homo- och bisexuella utsatts för en stor mängd kränkande och skadlig pseudovetenskap. Allt ifrån aversionsterapi med elchocker, heterofierande psykoanalys och “reparativ” religiös könsrollstuktan har använts inom psykologin och psykiatrin, ofta med tragiska resultat. Kom och lyssna på psykolog Maria Berglund som berättar om hbt-fientligt kvacksalveri, men också om de goda exemplen.”

Tisdag 31/7 – Skepchick.se-panelen diskuterar Vetenskap <3 feminism 16.00-17.00 Bibliotek Plattan
“Feminism och vetenskap har ett bitvis lite ansträngt förhållande. Hur sammanför man ett vetenskapligt synsätt med ideologi utan att varken vetenskapen eller feminismen urvattnas? Hör politik hemma i genusvetenskapen? Och hur ska man se på sådant som sanning och fakta i en feministisk kontext? Några av de som bloggar på Skepchick.se, där genusfrågor och feminism kombineras med vetenskap och kritiskt tänkande, diskuterar här dessa frågor, och en och annan brandfackla kommer att kastas.”

Prideparaden
Vi går tillsammans med Humanisterna och UngHum. Pride Parade avgår den 4 augusti kl 13.00 från Humlegården. OBS! Vi träffas kl. 12.00 i Humlegården. Kontakta gärna HumPride ansvarige Johan Ericsson Qvist, johan.eq@johanqvist.se, om du har idéer eller bara vill meddela att du tänker delta. Du kan också anmäla dig på Facebookeventet, men det är inget föranmälningskrav, även om det är bra att veta ungefär hur många som kommer.

Vetenskap och Folkbildning