post id: 30404
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=30404
 
Bokmässan, Föredrag/Panel

Konspirationsteorier – en fara för samhället

Ett seminarium från Bokmässan, Göteborg 2022, arrangerat av föreningen Vetenskap och Folkbildning i samarbete med Bokmässan.
Deltagare: Åsa Wikforss, Kent Werne, Mattias Göransson
Moderator: Per Johan Råsmark

One response to “Konspirationsteorier – en fara för samhället

 1. Viktigast av allt är att inte cencurera för att vara snäll. Det blir i längden kontraproduktivt. Låt folk bli lurade och lära av misstag! Man bör framför allt bekräfta vad som faktiskt stämmer i listorna med argument som får folk att felaktigt tolka in en bakomliggande plan.
  Exempel:
  Trump har inte har sagt att man kan bota Covid-19 med rengöringsmedel och att mexikanare är våldtäktsmän. Inte heller har han uppmanat sina anhängare att storma kapitolium. Det är inte fake News men det är untrue News. Anledningen är journalisternas förväntningar.
  IPCC:s prognoser är bra och bör tas på allvar men de är osäkra, skeptikerna är en förutsättning för att prognoserna ska bli bättre och man kan långt ifrån slå fast att vi befinner oss i en klimatkatastrof.
  Det finns knappt några belägg alls för att det finns en (dessutom vagt definierad) s k könsmaktsordning.
  Det har aldrig funnits något främlingsfientligt i Sverigedemokraternas politik. Att sånt finns i företrädarnas huvuden är konspiratoriska spekulationer som stämmer eller inte stämmer.
  Rekommendationerna när det gäller de nödgodkända vaccinkandidaterna mot Covid-19 har nog varit dumma när det gäller friska människor under 50 år. Såna misstag är oundvikligt. Med goda avsikter har de förmedlas på ett sätt som framstått som oseriös propaganda. Man har bäddat för pöbelfasoner när man på svag grund fört fram att man bidrar till ökad smittspridning om man inte deltar i utprovandet av vaccinerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vetenskap och Folkbildning