post id: 4793
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4793
  
Aktuellt

George Hrab och den gyllene biljetten

VoF presenterar – skeptisk rock
Lund: måndagen den 14 februari 2011 kl: 19:00, Glorias Sportsbar, Sankt Petri kyrkogata 9
Göteborg: tisdagen den 15 februari 2011 kl. 19:00, Henriksberg, Stigbergsliden 7
Stockholm: torsdagen den 17 februari 2011 kl. 21:00, Big Ben, Folkungagatan 97

Hårdföra skeptiker är ofta lite stolta över att de föredrar att leva i verkligheten istället för ihopdrömda sagovärldar. Men ibland händer det att sagor blir sanna, även för oss. Vi minns väl alla historien om Kalle och chokladfabriken där den kolhydratskrängande godismagnaten Willy Wonka gömmer en gyllene biljett i förpackningen till en chokladkaka vilken ger tillträde till hans godisfabrik, full av märkligheter och mysterier.

Detta klassiska marknadsföringsstunt upprepades alldeles nyligen av den amerikanske skeptiske artisten George Hrab som gömde en gyllene biljett i ett exemplar av sitt senaste album Trebuchet. Biljetten utlovade upphittaren en spelning i sitt eget vardagsrum. Albumet med biljetten hamnade i Finland. Långt, långt hemifrån.

När nyheten om detta nådde VoF:s Martin Rundkvist så passade han på att föreslå en turné i Sverige nu när Hrab ändå är här. När snöbollen väl satt igång nappade även norska och finska skeptiker. Så nu i februari kommer Hrab att uppträde i Lund, Göteborg, Oslo, Stockholm och Helsingfors. Tack för det, ödet!

Vi ses!

Vetenskap och Folkbildning