post id: 4847
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4847
 
Aktuellt

En ytlig diskussion

I några inlägg tar vi en titt på interna debatter i woowoo-världen. Denna gång handlar det om överdådiga påståenden om dieters effekt på hälsan. De olika kosthållningar som är i ropet skiljer sig ju åt väsentligt, men har samtidigt en gemensam övertro på kostens påverkan på vår hälsa.

Det här är LCHF:aren Bo Zackrissons bästa argument emot raw food-rörelsen. Han tycker att deras företrädare ger ”ett lite eljest intryck”. Det kraftfulla svaret från raw food-sidan lät inte vänta länge på sig. Jacob Heitmann kom snart med en klipsk motfråga:

Sist vill jag fråga vad din åsikter är om detta: När man äter mer fett än 10 energiprocent blir cellerna, blodplättarna och sockret täckta av det isolerade ämnet som förhindrar till stor del insulinet att få tag i sockret. Detta försvåras när även cellerna är övertäckta av fettet som förhindrar att receptorerna på dem att få kontakt. Och sedan att ha ett trögflytande blod förhindrar en snabb leverans.
Detta medför att bukspottkörteln för jobba mer än nödvändigt och med årens lopp (bebisar föds visserligen idag med diabetes 2) är diabetes närvarande eller candida i större mängder, för att kroppen använder svampen, som automatiskt äter upp sockret för att rädda människan i fråga.

Detta händer då förstås när man blandar minst 15-20%+ fett från sina kalorier och resten kolhydrater (och förstås 3-10E% protein).

Vetenskap och Folkbildning
Added to cart.

SHOPPING CART

×

Cart is empty

  Loading...
  Back to cart

  CHECKOUT

  Please complete your shipping and payment details below.

  Shipping & Billing Information

  Payment Information


  OR

  Thanks for your order!

  We just sent your receipt to your email address, and your items will be on their way shortly.

  Oops, payment failed.

  It looks like your order could not be paid at this time. Please try again or try a different card.

  Powered by WP Stripe Cart.