post id: 30977
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=30977
  
Årets folkbildare, presslink

Dagens Nyheter, 10 januari 2023

Sabaton utsedda till årets folkbildare – men petade från EU-spellista

Utdrag: “– Ingen får priset för att de är perfekta människor eller organisationer. Alla får priset för det de gör som folkbildare, säger Per John Råsmark [riksstyrelseledamot i VoF].

[…]

I en kommentar till DN skriver Pär Sundström så här:

‘Mitt citat var hur jag upplevde situationen där och då på plats och de intryck jag hade med mig hem. Att någon invaderar eller ockuperar ett annat land strider mot folkrätten som jag tycker bör gälla istället för att någon tar till väpnad konflikt så som det nu skett i Ukraina. Vår katalog av låtar är ett bevis på att det krigats nog.’”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vetenskap och Folkbildning