post id: 12580
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=12580
 
Aktuellt, Umeå

Bor du i Umeå? VoF Umeå är nu igång med verksamhet

Föreningen Vetenskap och Folkbildning i Umeå samarbetar med ABF och inbjuder till kostnadsfria öppna seminarier (man behöver inte vara medlem) om aktuella teman med efterföljande frågestund och diskussion.

Plats: ABF, Rådhusesplanaden 16, 903 28 Umeå (mittemot Mekka-fiket).

Tid: 18.30 -20.00 – Tisdag 5 november

OBS! Ändrat program

 

Mobiler och skärmtid – farligt eller inte det är frågan för denna kväll.

Vi tittar på ett video-föredrag av Siri Helle och en videointervju med Anders Hansen från Bokmässan i år 2019 i Göteborg. Sedan är det fri fika och diskussion.

Siri Helle är legitimerad psykolog och författare och är aktuell med boken “Smartare än din telefon” utgiven på Natur & Kultur.” Det sägs att mobiler och sociala medier gör oss stressade, ytliga och ofokuserade. Men det är bara halva sanningen. Forskning visar att problemet egentligen inte är mobilen, utan vad du använder den till. Våra mobiler kan faktiskt göra oss gladare, mer produktiva och föra oss närmare människorna vi älskar. Det handlar bara om att lära sig hur. Att outsmarta telefonen, helt enkelt.”

Anders Hansen gästade VoF på Bokmässan för att prata om sin nya bok och hur vårt bruk av mobiler och plattor påverkar vår hjärna. Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker och artiklar är han aktuell SVT produktionen Din hjärnan.

OBS! Det är videoinspelningar så författarna kommer tyvärr inte att vara närvarande själva.

Nästa möte:

10 december Folmer Bokma Oslo Universitet.

”Varför det sjätte massutdöendet och inte den sjätte massanpassning?

Alla är välkomna! Vi bjuder på enklare fika och du får chansen att träffa andra medskeptiker. Har du frågor kring arrangemanget?

Kontakta Wolfgang på 070-5899728.

2 responses to “Bor du i Umeå? VoF Umeå är nu igång med verksamhet

  1. Hej
   vi filmar när det är OK med talarna, och tänker lägga ut det när vi kan efter redigering. Du missar fikat om du inte deltar live!
   Med vänlig hälsning
   Wolfgang

Comments are closed.
Vetenskap och Folkbildning