Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

VoF på vift – Grimetons radiostation och Bexells talande stenar

27 maj, 2018,12:00 - 17:00

Skyhöga radiomaster och talande stenar! Följ med VoF Göteborg till Världsarvet Grimetons Radiostation den 27 maj 2018!
Under en timmes tid får vi en guidad tur av radiostationen i skuggan av de skyhöga radiomasterna. Som grädde på moset förflyttar vi oss efter visningen till Bexells Talande Stenar några km därifrån. Karin Noomi Karlsson ger oss en föredragning om de talande stenarnas märkliga historia.

Vi samlas 12:45 utanför radiostationen, visningen börjar kl.13:00 och varar c:a 1 timme. Därefter kör vi i reglementsenlig kolonn till Bexells Stenar, där vi dricker kakor och äter kaffe tillsammans. VoF bjuder på fikat. Vi räknar med att evenemanget är klart runt 16. Om någon vill kan vi därefter åka in till Varberg för ett glas och en bit mat på lämpligt värdshus.

Kostnaden är 120 kr per person. Anmälan sker genom att svara “Kommer” i Facebook-evenemanget (“intresserad” genererar ingen plats) eller e-post till vofkassa.bokmassan@gmail.com eller till Staffan Lückander via Facebook Messenger. Maxantalet för visningen ligger runt 20-25 personer och medlemmar har företräde till platserna. Blir det platser över är icke-medlemmar välkomna. Varför inte ta med mamma på Mors dag?

Grimeton ligger c:a 15 minuter från Varberg. Räkna med 1,5 timmes bilfärd från Göteborg, så hinner en med god marginal. Länk till Facebook-evenemanget: https://www.facebook.com/events/138752626972970/  Förslag till resväg: https://goo.gl/maps/ZPEQHHfvenx

För samåkning hänvisas till eventet på Facebook, alternativt vofkassa.bokmassan@gmail.com om du inte har Facebook.

Välkomna!

 

Detaljer

Datum:
27 maj, 2018
Tid:
12:00 - 17:00
Vetenskap och Folkbildning