Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Skeptics in the Pub – Online: Människan i provröret – Torill Kornfeldt

november 24 @ 19:30 - 21:00

Gentekniken som bygger om vårt innersta

Hösten 2018 föddes världens första genmodifierade människor. Födelsen av de kinesiska tvillingarna Lulu och Nana har drivit frågorna om genteknologins möjligheter till sin spets. På vilka sätt kan vi bygga om våra kroppar? Kan vi bestämma våra barns egenskaper? När ska tekni­ken användas och vem ska fatta de besluten?

Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist, författare, moderator och föreläsare med fokus på biologi och bioteknik. Efter boken Mammutens återkomst som kom ut 2016 är hon nu aktuell med sin andra bok: Människan i provröret. Torill är även programledare för podden P3 Dystopia för Sveriges Radio, P3 och har tidigare arbetat för bland annat vetenskapsradion på Sveriges Radio, till exempel med programmet Tekniksafari. Hon har även suttit i vetenskapsredaktionen på tidningen Dagens Nyheter.

Länk till live-eventet: https://twitch.tv/vof_online. Man kan ansluta från 19:15, 15 minuter före start. Efter föredraget blir det en frågestund med frågor som skickats på https://sli.do/VoF där man också kan rösta fram andras frågor, som då kommer högre i listan.

Detaljer

Datum:
november 24
Tid:
19:30 - 21:00