post id: 4845
    cats: 1
    out: 1
    tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4845
  
Aktuellt

Medium kritiserar änglatalare

I några inlägg framöver tar vi en titt på interna debatter i woowoo-världen. Först ut är personer med mediala förmågor som dömer ut andras påståenden om kontakt med “andra sidan”. Inläggen handlar för tydlighetens skull om enskilda personer, men syftet är inte att peka ut dessa enskilda personers dubbelmoral, utan att visa på generella problem med att ha en pseudovetenskaplig världsbild.

“Hellas” är en av moderatorerna på sajten Medialt i Fokus. Hon påstår sig själv ha förmågan att ta kontakt med döda och förmedla budskap ifrån dem.

Men i ett inlägg på Medialt i Fokus sätter hon ner foten. Hon tycker att det har gått för långt när det gäller påståenden som rör kontakt med änglar. Hon skriver:

Jag ser hjärntvättade människor som tror på ALLT och som i var och varannat ord hänvisar till Michael, Rafael eller andra Ärkeänglar….Det finns folk som tar betalt för att “prata” med en ängel och på så sätt komponera örtteér som klienterna ska må bra av.
Några av dessa teer har visat sig vara fullkomligt livsfarliga.

Jag skäms över att människor luras till att ha en “Ängla Reading” på 10 minuter för 200:-.
Änglar, Guider och Mästare gråter där de idag är för det var inte så här det var tänkt att vara…….

Jag skulle vara skiträdd om min dotter hamnade i dessa sällskap.

Att däremot certifierade medium ska få ta betalt för vad som i alla test enbart visat sig vara hot/cold reading, ser hon inga problem med. Hon har skrivit instruktioner om hur man som kund ska göra för att förvissa sig om att mediet man besöker inte är falskt. “Ett riktigt medium ger pengarna tillbaka om kunden inte är nöjd.” är ett av de grundläggande råden. Hon erkänner att det är svårt även för “äkta” medium att bevisa att kontakten är sann, men när det kommer till änglakontakt, menar hon, blir det ju rentav löjligt…

Att prata om att man har kontakt med Ärkeängel (xxx)el men inte kan bevisa att det faktiskt är på det sättet känns som riktigt otydligt enligt mitt sätt att se på det hela./…/

Hur ska man då kunna bevisa att det som kommer från Änglapratare verkligen kommer från en Ängel och inte från Oraklet själv?

Jag skulle LÄTT, imorgon, kunna starta en hemsida, döpa den till någonting gudomligt och sedan börja kanalisera och skriva en massa strunt som kommer ifrån min egna ande.
Det är bara att orera på!

Jag säger inte att alla Änglapratare inte har rätt, det kan mycket väl vara så att de faktiskt pratar med en Ärkeängel men………återigen, hur vet jag att det verkligen är så.

(härifrån)

Vetenskap och Folkbildning