post id: 4864
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=4864
 
Aktuellt

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Gästinlägg av Emma Söderberg

Just nu pågår UNICEF:s årliga kampanj För varenda unge som syftar till att värva fler Världsföräldrar. Som en del av kampanjen skänker Apoteket Hjärtat 95 doser stelkrampsvaccin för den här bloggposten.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial här (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg).

Som initiativtagare till en egen insamling på UNICEF som vill påminna om vad vacciner åstadkommer i världen gläds jag mycket åt denna kampanj! Att ge stelkrampsvaccin till gravida kvinnor och kvinnor i barnafödande ålder som bor i högriskområden är den bästa metoden att stoppa stelkramp. Mammorna överför sin immunitet till barnen som då skyddas tills de är några månader gamla. Under de senaste 20 åren har antalet nyfödda som dör i stelkramp minskat med flera hundra tusen per år

Foto: © UNICEF/Asselin
Foto: © UNICEF/Asselin

UNICEF:s årliga kampanj För varenda unge syftar till att värva fler Världsföräldrar. För 100 kr i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten, näring och utbildning. Vill du också vara med och förändra barns liv? Gör som jag och över 140 000 andra, ta steget och bli Världsförälder. Anmäl dig gärna här via min insamling. Du kan även bli Världsförälder här. Om du efter anmälan delar på Facebook skänker Apoteket Hjärtat ytterligare 5 doser stelkrampsvaccin

Ett annat sätt att bidra är genom att handla i UNICEF:s gåvoshop. Där finns många kategorier som näring, vatten och hälsovård, utbildning och lek, transport, katastrof och vaccinationsprodukter som vaccin mot mässling, polio och stelkramp samt kylväskor för vaccin.

Några aktuella diskussioner om vaccin på VoF:s forum:
Om den svenska samlingssidan vaccininfo.com
Om antivaccinationssajten vaccin.me
Om mässlingsepidemier i Europa
Om svininfluensan, massvaccinationen och resultatet

Ur Folkvett nr 1/2005: Att skapa rädsla – Mässlingsvaccinet och autismen
Ur Folkvett nr 2/2005: Vaccination – en fråga om solidaritet

Vetenskap och Folkbildning
Added to cart.

SHOPPING CART

×

Cart is empty

  Loading...
  Back to cart

  CHECKOUT

  Please complete your shipping and payment details below.

  Shipping & Billing Information

  Payment Information


  OR

  Thanks for your order!

  We just sent your receipt to your email address, and your items will be on their way shortly.

  Oops, payment failed.

  It looks like your order could not be paid at this time. Please try again or try a different card.

  Powered by WP Stripe Cart.