Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att sälja evigt liv

15 oktober, 2019 @ 17:30 - 20:00

Måste vi dö?

”Döden, döden, döden” – så sägs Astrid Lindgren ha inlett telefonsamtalen med sin syster. Kanske för att vänja sig vid tanken på det oundvikliga. Döden är ständigt närvarande och berör var och en av oss, ändå är den så svår att bemöta

I oktober arrangerar Folkuniversitetet tillsammans med Vetenskap och folkbildning Uppsala en ny föreläsningsserie om döden. Tre föreläsningar med efterföljande workshops/fördjupande samtal hålls på Uppsala stadsbibliotek och därefter en fjärde föreläsning på Folkuniversitetet.

Föreläsningarna är gratis, öppna för alla och kräver ingen anmälan. De efterföljande samtalen leds av forskaren som hållit föreläsningen och för att delta i dessa behöver du anmäla dig till denna kurs, senast den 30:e september.

Tisdag 15 oktober kl. 17.30
Drömmen om evigt liv är lika gammal som människan själv. Det finns en omfattande marknad där ”evigt liv” säljs med kommersiella och pseudovetenskapliga argument. Vad erbjuds i den branschen? Fil dr Gunilla Burell ger exempel på procedurer och produkter som lanseras med syftet att undvika döden.

Detaljer

Datum:
15 oktober, 2019
Tid:
17:30 - 20:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Miljo-Natur/Biologi/Uppsala/maste-vi-do/

Arrangörer

VoF Uppsala
Folkuniversitetet

Plats

Svartbäcksgatan 17
Svartbäcksgatan 17
Uppsala, Sverige
+ Google Map