”New Age saknar sinne för självkritik. Jag skulle önska att de seriöst skulle granska sina påståenden. Vem vet? Kanske skulle de hitta något som verkligen fungerar. Men ingen har gjort det än. Det skulle vara ett enormt vetenskapligt framsteg. Men folk vill hålla skenet uppe, och därför kommer det att komma ännu en ’New Age’ efter den här, med en ny typ krimskrams och glaskulor. Eller kanske med malkulor istället, vem vet?” Frank Zappa citeras. (Folkvett 1989:3-4)

”Den här gruppen […] har specialiserat sig just på Sverige och de talar flytande svenska. Men ofta talar de engelska, som de behärskar också. De lär sig alla jordiska språk, när de jobbar i olika länder.” Sten Lindgren är en så kallad kontaktperson som byggt upp en rik mytologi om de utomjordingar som han påstår sig ha goda kontakter med. Han har även drivit sekten Intergalaktiska Federationen, en av de obehagligaste grenarna av den svenska UFO-rörelsen. (Folkvett 1992:3)

”Mustelin konstaterade att kraftfälten från spårvagnarnas motorer är starkare på BB än kraftfälten från de flesta, troligen alla planeter som vanligen är på 100-tals miljoner kilometers avstånd från BB. Spårvagnarna borde därför ha en större inverkan på de nyföddas egenskaper och öden än planeterna.” Nils Mustelins ”spåralogi”1, med vilken man skulle kunna räkna ut egenskaper och framtid med ledning av spårvägstabeller, har hittills aldrig slagit igenom. Men så var också Mustelin (1931–2004) en av Finlands mest aktiva skeptiker som bland annat grundade den finska skeptikerföreningen Skepsis. (Folkvett 2004:3)

Vetenskap och Folkbildning