Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Smittsamma sjukdomar, pandemier och vaccinationer

14 oktober, 2021,18:30 - 20:00

Idag finns redskap att dämpa effekter av smittsamma sjukdomar, såsom antibiotika vid bakterieinfektioner eller vaccinationer som förebyggande mot både bakterie och virusinfektioner.
Vaccinationer är det skarpaste verktyg vi har för att mildra effekterna vid nya sjukdomsutbrott och epidemier. Men varför måste vi vaccinera? Vilka är fördelarna och finns det rentav nackdelar med vaccination?
Björn Olsen är överläkare och professor i infektionssjukdomar sedan 2007 vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. Björn Olsens forskning är i huvudsak inriktad på att studera hur olika djurburna och främst fågelburna smittämnen och infektioner förekommer i naturen och hur de kan spridas till människa.
Torsdag 14 oktober kl 18.30
ABF Örebro, Fredsgatan 18
Fri entré! Varmt välkomna!
Föreläsningen arrangeras i samarbete med Vetenskap och Folkbildning och Humanisterna Örebro.
Vi tar emot publik om max 40 personer, kom i tid för att säkra din plats. Kom inte om du känner dig sjuk eller har symptom.
Länk till evenemanget på ABF Örebros hemsida: https://www.abf.se/arrangemang/orebro-lan/orebro/matematik-teknik-naturvetenskap/smittsamma-sjukdomar-pandemier-och-vaccinationer/
Föreläsningen kommer även att livesändas via ABF Örebro läns YouTube-kanal. https://www.youtube.com/channel/UCnQuMu8EbtIw5d7t5uv7o8g

Detaljer

Datum:
14 oktober, 2021
Tid:
18:30 - 20:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Online
Vetenskap och Folkbildning