Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Framtidens hållbara jordbruk och den ekologiska drömmen – Thomas Kätterer

13 april, 2021,18:00 - 19:30

Thomas Kätterer (foto: Jenny Svennås Gillner, SLU

Att producera tillräckligt med livsmedel av hög kvalitet till en växande befolkning kommer att bli en av framtidens stora utmaningar. Många köper ekologiska livsmedel i tron om att det är bra för hälsan och gynnar utvecklingen mot en mer uthållig framtid. Det finns också politiska mål och statliga stöd med samma syfte. Men är det verkligen så? Får du nyttigare livsmedel och en bättre miljö om du köper ekologiskt? Är ekologisk odling klimatsmart? Hur påverkas den biologiska mångfalden? Detta är några centrala frågor som Thomas Kätterer kommer att belysa utifrån egen forskning och vetenskaplig litteratur.
Thomas Kätterer är professor i systemekologi vid Sveriges Lantbruksuniversitet och en av de fyra författarna till boken ”Den ekologiska drömmen” som publicerades 2014. Han kommer att presentera sin vision av ett mera uthålligt jordbruk i framtiden som bygger på evidens och vetenskap.
Samarrangörer: Folkuniversitetet, Föreningen Vetenskap och Folkbildning och Stadsbiblioteket i Uppsala.
Föreläsningen ges digitalt på Vetenskap och Folkbildnings Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCdymKZs2Xklx1OF2xteqowQ
Föreläsningen genomförs med ekonomiskt stöd från Folkuniversitetsföreningen.

Detaljer

Datum:
13 april, 2021
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Online
Vetenskap och Folkbildning