post id: 20146
  cats: 1
  out: 1
  tn: https://loremflickr.com/960/480/nature,sky,clouds?lock=20146
 
Medlemsnytt

Nya tag för 2021!

Under senaste veckan har medlemsavierna för 2021 skickats ut. Utskicken har gjorts elekroniskt för E-medlemmar och via post för övriga. Vi är förstås tacksamma för alla som byter till E-medlemskap, det sparar både miljö och pengar.

Tillsammans med avin gick detta följebrev ut.

Så här mitt i en global pandemi är det viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt för att balancera den uppsjö av galna och skadliga desinformation och fake news som riskerar att genomsyra samhället.

Vi hoppas att ni som medlemmar uppskattar vad föreningen gör. Tillsammans gör vi skillnad!

2 responses to “Nya tag för 2021!

 1. Håller verkligen med om detta. För att balansera den uppsjö av galna och skadliga desinformationer som sprids vore det bra med någon form av databas där diverse olika utsagor kunde bemötas med objektiva fakta. Eftersom det verkar vara så att man blandar veriferbara utsagor med generaliseringar och rena galenskaper skulle det vara värdefullt att på något sätt klassificera, kategorisera, gruppera och ursprungspåra det som sprids i den pseudovetenskapliga världen. Finns det några funderingar runt detta? Finns det något bra studiematerial som belyser hur man bemöter förespråkarna på ett sådant sätt så att vi får en konstruktiv dialog?

  1. Hej, under “Resurser” på hemsidan så hittade jag handbok i debunkning, https://www.vof.se/resurser/ , om hur man bäst bemöter myter.

   Angående databas så håller jag med, det vore kanske en ny utmaning i still med nationalencyklopedin?
   I väntan på den så kan jag rekommendera VoF-medlemmen Peter Olaussons faktoider på
   https://faktoider.nu/ och http://faktoider.blogspot.com/ samt sidor som https://www.facebook.com/MythBusters/ och https://www.snopes.com/.
   Mvh Anna Wallman, medlem i VoF Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vetenskap och Folkbildning